Lys og lyskæder skaber stemninger, særligt i december

Jubiiii … december og tid til masser af lys og lyskæder.

Vi bor jo i København … og her er så fint pyntet op … jeg finder hele tiden nye yndlingsjulesteder; en gade, en cafe, en udstilling  i et vindue, en park eller de store åbne pladser med juletræer på … alle mulige og umulige steder titter der jo lys frem. Og det er netop de mange lys og lyskæder, der altid har draget mig. De funkler og drager dér i mørket. Ja de gør! Og dejligt er det at se på! Rigtig god december til dig fra mig!

I dagens interview skal du møde Sanne Korsholm. Sanne har også en holdning til lys. Lys betyder noget! Sanne var Vasanthis stylist på vores første photo shoot som skulle være udgangspunkt for alt vores nye billedmateriale. Da vi for snart mange måneder siden talte om, at vi én dag skulle have lavet billeder, så var det rigtig vigtigt for mig, at vi fandt en stylist og en fotograf, der kunne give os ro i maven. Da vi kunne se på det hele, at NU var Vasanthi alvor … så var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, hvem jeg ville ringe til.

Jeg har kendt Sanne i mange år. Og jeg har gennem årene set, at Sanne skaber de smukkeste ting med sine hænder! Så jeg vidste bare, at jeg med hende i ”hånden” kunne være rolig! Og det var altså et fantastisk shoot, det shoot. Det var dansk sommer, når den er bedst … og Sanne og Martin fik alting til at klappe, ligesom vi ønskede det. Og ikke mindst, så havde vi en fest de to dage, det stod på … hoooold nu op, hvor blev der knoklet, men også grinet og snakket og spist god mad i tiltrængte pauser.

Jeg har glædet mig rigtig meget til at dele dagens interview med dig, rigtig god læsning!

www.sannekorsholm.dk

Sanne Korsholm

Sanne, du står bag firmaet sannekorsholm.dk. Beskriv dig selv og dit arbejde som interiør stylist:
Det er min fornemme opgave at skabe en visuelt troværdig og iøjnefaldende historie om et produkt for, at fotografen kan tage et flot foto. Jeg skal finde en fed lokation og dernæst nogle rekvisitter, der underbygger produktets udseende og funktionalitet. Det er som at drage på et nyt eventyr hver gang, og når vi står med et lækkert foto som slutresultat, giver det et kick.

Der er mange dygtige stylister i dag … hvordan har du fundet din hylde i dit arbejdsliv?
Det er rigtig, at vi er mange om budet. Derfor er det også rigtig vigtigt at opbygge et godt og solidt netværk af både samarbejdspartnere og kunder. Det drejer sig om at være troværdig – at være tro mod det jeg ved er rigtigt for resultatet og samtidig høre på, hvad kunden og fotografen har af mening og ønsker. 

 

 

 

Foto: Diana Lovring Styling: Sanne Korsholm

Foto: Diana Lovring Styling: Sanne Korsholm

Hvordan vil du beskrive dine stylings?
Jeg er stor tilhænger af at bringe en styling lidt ud af de alt for pæne rammer, og i stedet give det lidt skrammer. Det er først når stylingen kommer lidt ud på kanten og vippe, at det giver den wauweffekt, vi altid går efter. Jeg tilfører gerne enten lidt humor, eller noget helt uforventeligt i mine stylings. Jeg tænker meget i farvesammensætninger og forskellige materiale og strukturer. Det er vigtige elementer, der giver liv i et foto.

Hvad er den vigtigste læring, du har gjort dig som stylist?
At man får, når man giver.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft med dit firma?
Hmmm… der har været mange. Men det må enten være, da jeg havde samlet 45 vinbergsnegle og stablede dem op på et kagefad ved en fotoshoot – de bæster ville ikke sidde stille. Det var samme dag, hvor vi hang spegepølser og bhér op side om side på et gammelt loft. Eller da vi løb kapløb med tiden, lyset og regnen for at få det fede billede i kassen med Vasanthis smukke lamper i en gammel hængepil, ved en irgrøn sø og haveparty som tema.

Hvilke tre steder på nettet finder du inspiration til dit arbejde?
Jeg bruger meget blogs og pinterest. Derudover henter jeg ligeså ofte inspiration i min hverdag. Det kan være noget jeg ser, når jeg er ude at køre, steder, ting, pudsigheder der sætter sig fast på nethinden og trækkes frem en dag i en helt anden kontekst. Inspiration skal helst ikke ledes efter, men man skal til enhver tid og ethvert sted have i baghovedet, at man kan mødes af noget brugbart. Også selvom jeg ikke umiddelbart ved, hvad det skal bruges til. Så jeg lagrer hele tiden på harddisken, eller nedfælder på notesblokken, når jeg ser noget, der føles godt i maven og drager øjnene.

 

Vasanthi Garden Party

Foto: Martin Kaufmann Styling: Sanne Korsholm

Du har selv åbnet virksomhed og haft iværksætterlivet helt tæt inden på livet. Hvordan kom du selv på ideen?
Det er en ide, der længe har gået og rumsteret i maven, og det er jo ikke noget man bare begiver ud i. Men sommetider er det skæbnen, der giver en sparket. Den virksomhed jeg var ansat i måtte lukke, og så var det egentligt bare om at tage en dyb indånding og tage springet. Tilløb havde jeg jo taget gennem flere år.

Og hvad tænker du om livet som iværksætter i Danmark?
Det er benhårdt arbejde, og bestemt ikke en dans på roser. Det kan være både en fordel og en ulempe at landet er så lille, som det er. Alle kender alle i et eller andet led. Men alt i alt skal jeg bestemt ikke klage, og jeg ser mange muligheder fremover.

Du har været med helt fra begyndelsen i opstarten af Vasanthi som vores stylist. Hvad fik dig til at sige ja til opgaven for Vasanthi?
Jeg så en kunde, som var med på at gå hele vejen. En kunde som ønskede at formidle det eventyr de selv stod midt i og som også udstråler i produkternes lys og farver. I er jo ildsjæle, der virkelig brænder for jeres virksomhed og produkt, og det smitter så dejligt. Og så er det jo fedt at have været med fra start og være med til at præge virksomhedens visuelle udtryk.

Nu nærmer julen sig 🙂 Hvilken rolle spiller lys for dig? (Jul eller ej)
Lys er altafgørende for mig. Jeg bliver knotten og muggen, hvis jeg henligger helt i mørke. Sådan er det vel for de fleste. Lys giver liv og varme – Bum.

Sannes jul

Foto: Sanne selv

Kan du vise os et billede af dit yndlingsjulepynt?
Ja da – her kan I se min farmor og farfars gamle juleplatter, som har hængt i stuen hos dem, og som nok hænger de fleste ud af halsen, og som man kan få smidt i nakken i hver en genbrugsbiks. Men for mig er de minder om “gamle dage”, og jeg bruger dem hvert år til jul. Ikke som pynt, men som sildetallerkner.

Hvilket lys fra Vasanthi drømmer du om at pynte op med til jul?
Tjaaa – cocoonkæden i hvid viklet omkring en krukke med et træ… næææ øh et par sartgrønne Balls i min entre… eller en kæde med hvide, grønne og grå kugler som løber på julebordet…. Øj det ved jeg ik lige – er det virkeligt snart jul….

 

 

 

 

 

 

 

Vasanthi_

Foto: Martin Kaufmann Styling: Sanne Korsholm

Tre hurtige til Sanne:

Hvor og med hvem har du sidst haft en stjernestund? Var med min mand og to dejlige drenge i Tanzania i efteråret. Vi var der bl.a. sammen med et par gamle veninder fra barndommen – den ene bor dernede og den anden havde vi bragt med hjemmefra 😉 hvad er vel bedre end familie og gamle venner.

Hvad byder december på?
Forhåbentligt hygge, nærvær og afslapning – det med afslapning er så måske ønsketænkning.

Hvad gør dig glad?
At mine børn smiler, at snakke med min mand, at klukke af grin med mine venner, at se og skabe noget smukt.

Psssst. Sanne har lige lavet en smuk pakkekalender med Coocoons by Vasanthi – du kan se den her.

Du kan finde meget mere lækker styling på Sannes sider nedenfor:

www.sannekorsholm.dk

www.facebook.com/sannekorsholm.dk

www.pinterest.com/sannekorsholm

TOP